Een kijkje achter de schermen van een ambulance: Wat is er aan boord?

Als u denkt aan een medische repatriëring met een ambulance, heeft u waarschijnlijk veel vragen over de taken die daarbij komen kijken. Wie zal er nog meer met u meereizen en welke apparatuur wordt er vervoerd? Hoe werken de maaltijden en toiletpauzes? Hoe zien de voertuigen er van binnen uit? Niet iedereen heeft immers al eens in een ambulance gezeten - en zeker niet voor honderden kilometers.

Daarom hebben wij een kort overzicht samengesteld. Hier ziet u wat u aantreft aan de andere kant van de deuren van de EMS Air Ambulance & Medical Repatriation vindt u.

Behind the scenes on a road ambulance

Voertuig

Zodra u een offerte van ons hebt aanvaard, gaat ons team aan de slag met het plannen van uw route. Binnen Europa hebben we onze eigen vloot van ambulances paraat, die allemaal grondig worden gereinigd en gedesinfecteerd, zodat ze in een oogwenk klaar staan: Dit betekent dat wij u vaak binnen 24 uur na uw oproep kunnen ophalen. Ons eigen wagenpark bestaat uit Mercedes-Benz voertuigen, maar we werken ook met een wereldwijd netwerk van vertrouwde partners die ons soortgelijke, ultramoderne ambulances ter beschikking stellen. De EMS-ambulances zijn speciaal ontworpen voor langeafstandsreizen. De voertuigen zijn standaard uitgerust met een automatische transmissie, wat zorgt voor een soepele rit.

Brandstoffen en stopplaatsen

Mensen vragen zich vaak af hoe ver een ambulance patiënten kan vervoeren. Het antwoord is waarschijnlijk verder dan u denkt! Onze gemiddelde afstand voor retourtransporten ligt tussen 1 600 en 2 500 km, maar we hebben ook transporten uitgevoerd van meer dan 4 000 km (hier kunt u lezen over een dergelijke reis van Athene naar Aberdeen). De ambulances leggen ongeveer 400 km of ongeveer vier uur af voordat ze moeten tanken. Wij gebruiken deze tankstops voor eet- en drinkpauzes en om te rusten. Afhankelijk van hun toestand kunnen sommige patiënten een toiletpauze wensen, maar wij hebben ook katheters, incontinentiebroekjes (luiers) en wegwerp urineflessen in de ambulance.

Medische tas

Een van de belangrijkste uitrustingsstukken tijdens een repatriëring is de medische tas. Dit is een grote, geprepareerde rugzak die een breed scala aan benodigdheden bevat voor het geval we een medische procedure moeten uitvoeren: alles van intraveneuze (IV) slangen tot zuurstofmaskers, pijnstillers, medicijnen en kalmerende middelen. Veel van deze spullen worden ook in de ambulance zelf bewaard, dus de medische tas dient als een soort mobiele back-up voor dringende behandelingen die we tijdens de reis moeten uitvoeren.

Medische brancard

In de ambulance worden patiënten vervoerd op een speciaal ontworpen medische brancard. Net als het voertuig is deze ontworpen voor vervoer over lange afstanden. De benen zijn voorzien van luchtvering om schokken te verminderen, en wij gebruiken dikke vacuümmatrassen voor meer comfort en ondersteuning. Wij hebben ook gelmatrassen, extra kussens en dekens. Het bed is volledig converteerbaar, wat betekent dat we de patiënt van de vlakke naar de rechtopstaande positie kunnen verplaatsen, afhankelijk van zijn toestand.

Zetels

Veel patiënten willen de reis samen met een vriend of dierbare maken, en dat kunnen wij zeker mogelijk maken. De ambulance biedt plaats aan één passagier en twee stuks bagage van elk maximaal 20 kg. Als passagier kunt u ofwel voorin zitten bij de chauffeur of op een stoel naast de medische brancard. Wij hebben een rolstoel aan boord (maar de brancard zelf kan indien nodig naar buiten worden gebracht voor een pauze in de frisse lucht). EMS-ambulances hebben ook getinte ramen, zodat wie bovenop de ambulance zit naar buiten kan kijken terwijl hij rijdt.

Medisch team

Elk retourtransport in de ambulance wordt begeleid door een ervaren paramedicus en vaak ook door een arts. Zij begeleiden u naar uw woonplaats of het plaatselijke ziekenhuis of dragen u onderweg over aan een vervangend medisch team (bv. voor de oversteek van het Kanaal van Calais naar Dover). Wij hebben ook een medisch directeur die tijdens de reis altijd telefonisch bereikbaar is. Voor reizen van meer dan 1.000 km gebruiken wij meestal twee chauffeurs, zodat een van hen kan rusten en het na een paar uur kan overnemen.

Maaltijden

Eten en drinken zijn standaard inbegrepen in uw repatriëringspakket. Natuurlijk hebben we water bij ons in de ambulance, maar we stoppen meestal ook om warme maaltijden en drankjes te kopen tijdens de reis. Dit gebeurt meestal bij onze servicestations - laat het team weten wat u wilt bestellen en zij zorgen ervoor.

Neem contact op met

Als u op zoek bent naar een medisch repatriëringsbedrijf en wilt weten hoe het werkt en waar u rekening mee moet houden, neem dan vandaag nog contact met ons op. Neem contact op met met ons vandaag. Wij helpen u graag verder. U kunt ons direct bellen, een e-mail sturen of een bericht sturen op ons speciale WhatsApp-kanaal.